Telefon: (+4) 0745 397 557 / (+4) 0747 835 624    Email: office(at)whitewater.ro

Evenimente

No events

geaca neopren raftingjohnÎmbrăcăminte şi încălţăminte

Îmbrăcămintea specială folosită la sporturile nautice este haina neopren. Purtarea acestei imbrăcăminte are două scopuri majore: în primul rând te fereşte de apa rece şi hipotermie şi în al doilea rând de vânătăi, leziuni, zgârieturi. Neoprenul are o fortă ridicată de flotabilitate care este binevenit în cazul răsturnării. Mare greşeală dacă credem că neoprenul ne va ţine uscat. Este făcut dintr-un material cauciucat de 3-4 mm grosime care are în interior mici găuri microscopice cu aer. Acest material absoarbe apa şi-l reţine în interior, astfel apa „capturată” încălzită de corpul nostru ne ţine de cald. 

ghete

Dedesubt nu trebuie luat decât costum de baie sau cel mult un tricou.
Şi încălţămintea este un element foarte important în echipamnetul de rafting. Este făcut tot din neopren cu talpă cauciucată ca în cazuri mersul pe stânci sau bolovane să fie comod şi sigur. 


cascaCască
Casca este una dintre cele mai importante accesorii, deoarece este menită să protejeze capul. Casca folosită la sporturile practicate pe ape repezi trebuie să îndeplinească două criterii: una să protejeze tâmpla şi a doua să protejeze ceafa. Trebuie să fie bună ca mărime, să nu se mişte pe cap, să aibă o culoare vie şi nu în ultimul rând să meargă cu personalitatea . Accidentarea fără cască poate fii vitală deaceea folosirea sa nu este recomadată ci obligatoriu.

vestaVestă de salvare
Componentul cel mai important este vesta specială, care are o forţă mare de flotabilitate, este destul de groasă să îţi protejeze coloana, dar să nu te deranjează în vâslit. Este primordial folosirea vestei deoarece îţi protejează viaţa!!! Trebuie să fie bună ca mărime (nici prea mare, nici prea mică), să aibă cataramă cu deschidere rapidă şi să aibă o culoare vie ca să fii mai vizibil în apă şi pe fotografii .
Pe ape repezi de obicei trebuie să înfrunţi viituri pline de stânci şi că chiar şi cel mai bun înotător se descurcă mai greu când cade în apă, vesta de salvare te poate menţine pe apă astfel plutind poţi ieşi pe mal.

barca raftingtrekk-inline raft


Bărci
În sporturile pe ape repezi sunt folosite douăp tipuri de bărci gonflabile. Bărcile aşa zise de Rafting şi canoele de rafting (trekk sau inline raft).
Bărcile de Rafting sunt concepute pentru 4-12 persoane. Persoanele la acest tip de barcă stau pe margine, vâslesc şi dau o viteză barcii, iar în spate- de obicei la mijloc- stă ghidul care cârmuieşte. Aceste bărci sunt dotate cu suporturi pentru piciore conferând stabilitate persoanei şi mai au  gaură de evacuare a apei.
Trekkurile de 2-3 persoane, sunt mult mai înguste decât bărcile de Rafting . Persoanele în aceste bărci satu una după alta în postură semişezută sau în şezut. Firesc şi în acest caz cel cel mai experimentat persoană va sta în spate va cârmui barca.


vaslaPagaie
Pagaiele în mod normal sunt folosite la avansarea bărcii însă pe lângă această funcţie poate să joace un rol foarte important şi în siguranţa persoanei, deorece cu ajutorul lor putem să ţinem la distanţă stânci şi alte obstacole care pot ivii în timpul turelor. Din aceste cauze materilul din care este fabricat este una mult mai tare decât a celor folosite pe ape liniştite.

Închirieri

Închireri caiace, canoe, rachete de zăpadă, etc

Parteneri

Magazin online de caiace
 
Magazin online de caiace si accessorii.

Newsletter

Contact

 Outdoor Experience

 Str. Uzinei Nr. 14, Târgu Mureș

 (+4)0745 397 557 / (+4)0747 835 624